מהו תהליך פיסול תינוקות, תאור התהליך, המשמעות והחשיבות שלו בחיי התינוק ואת ההשפעה ההתפתחותית של התהליך. כיצד משפיע התהליך על התינוק מבחינה תחושתית.
תהליך פיסול תינוקות מפעיל גירוי על המערכת הפרופריוצפטיבית (המגע העמוק) ותורם לעזרה בהתוויה של אזורי הפריפריה ולהגדרה של תחומי הגוף של התינוק. וכך בעצם ליצירת מודעות ביחס לגבולות הגוף ולמיקומם של האיברים השונים בו.
בתהליך של פיסול תינוקות מבצע המטפל. מלווה התפתחותי, סדרה של לחיצות עוקבות לאורך כל הגוף מכוון הרגליים כלפי מעלה תוך מעין חיפוש של העצמות השרירים והגידים. אותן לחיצות ומגע עמוק מהווים גירוי למערכת הרצפטורים העמוקה ומלמדים למעשה את התינוק ומערכת החישה שלו על קיום האיברים ועל מיקומם. ככל שגירוי המערכת הפרופריוצפטיבית מתבצע יותר יש יותר למידה, תהליך הפיסול תורם לשיפור מערכת התנועה של הגוף, שיפור הקואורדינציה והתאום בין החלקים השונים של הגוף בתנועה, ומאפשר איכות תנועה גבוהה יותר על ידי הכנסת יותר איברים והסתיעות בהם ביצירת תנועה ורצף של תנועות איכותיים.
בתינוקות להם יש עיכוב התפתחותי תהליך פיסול תינוקות נותן מידע על איברי גוף שהם "לא היו מודעים" אליהם קודם ומאפשר להם להשתמש באיברי הגוף האלו בצורה יעילה יותר. המגע העמוק מספק איכות שמזכירה לגוף את מיקום האיברים ואת היכולת להשתמש בשרירים האלו ועשויה לסייע רבות במניעת עיכוב ובהתפתחות תקינה של התינוק והילד. תיוק שלא חווה גירוי באיבר מסוים, לא יודע על קיומו מכיוון שבחודשים הראשונים לחייו לימוד התנועה נעשה על ידי תנועה, בחינת התוצאה ותגובה לה. באם הוא אל מרגיש את התנועה הוא לא יוכל להגיב לה. ולכן המגע העמוק עוזר בהתוויות גבולות הגוף ובלימוד מפת הגוף על ידי התינוק.
בכלל, מגע חשוב מאוד להתפתחות התקינה של התינוק והילד, לאורך כל החיים. ניתן קבוע פגישה עם מדריכת לווי התפתחותי בשיטת צעד ראשון.
עומר קידום אתרים אתם מוזמנים להציץ באתרים: טיפול זוגי, ייעוץ עסקי, צלקות